a5-folder-pdf-page-001

Wat is het Pre-Orkest?

Het Pre-orkest is een initiatief van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Waasmunster vzw. In oktober 2015 startte een nieuwe lichting muzikanten onder de leiding van Eveline Vervliet. Wegens het succes wordt het orkest dit jaar verdergezet.

Het is een orkest waar ieder instrument welkom is, zowel blaas-, slagwerk-, snaar- als toetsinstrumenten. Door deze rijke bezetting kan het orkest een zeer gevarieerd programma aan: van klassieke werken tot hedendaagse muziek, bewerkingen van pop- of rockmuziek, meer jazzy werken, blues, enz… Het is een eerste vorm van samenspelen, zodat je later ook kan meespelen in een (groter) orkest, zoals dit van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Waasmunster vzw.

Voor wie?

In het Pre-Orkest is iedereen (jong en oud) welkom die de basis van het instrument onder de knie heeft. Van zodra je een toonladder kan spelen, kun je aansluiten en meespelen. We zorgen er wel voor dat iedereen een partituur krijgt die aangepast is aan zijn of haar mogelijkheden.

Dirigent van het Pre-Orkest is Eveline Vervliet.

Eveline Vervliet begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen in de muziekschool van Waasmunster. Reeds een jaar later koos ze een tweede instrument, piano. Geleidelijk aan is deze hobby uitgegroeid tot een ware passie waar ze haar beroep van wil maken. Na zes jaar ASO en een 7de jaar op de Kunsthumaniora in Antwerpen, studeert ze momenteel klassiek piano aan het Conservatorium van Tilburg bij Nicolas Callot. Daarnaast is dirigeren steeds een grote droom van haar geweest, die ze nu kan verwezenlijken. Aan inzet en enthousiasme zal het dus niet ontbreken!

Toonmomenten en activiteiten

Wie muziek maakt, wil dat ook laten horen. Daarom geven we geregeld een optreden en toonmomenten voor vrienden en familie. Zo speelde het Pre-orkest het afgelopen jaar voor de bewoners van het Woonzorgcentrum ‘t Heuverveld te Waasmunster.

Een orkest is een echt team! Er worden regelmatig activiteiten aangeboden die de teamgeest kunnen versterken (zoals bijvoorbeeld een quiz). Vorig jaar vond een filmnamiddag plaats. De filmmuziek die gerepeteerd werd kon zo bij de juiste film geplaatst worden.